Managing partner

Edy is geboren in het zuidelijkste puntje van Nederland, heeft gestudeerd in Eindhoven, met veel plezier gewoond in hartje Den Haag, met jong gezin veel plezier gehad in de Biesbosch en nu op weg naar de stad. Max en Noor zijn aan het uitvliegen en dat betekent andere prio’s voor hem en zijn vrouw Joyce. Zegt van zichzelf nooit een vak te hebben geleerd en is misschien daarom wel erg nieuwsgierig naar nieuwe theorieën, methoden en technieken. En belangrijk: hij blijft zich ook na al die jaren in het vak nog verbazen. 

Favoriete nummer op de MorningSun Spotify playlist: Sitting on the dock of the bay – Otis Redding

Talenten

Ik heb een grote honger naar informatie en kennis op allerlei gebieden. Uiteraard in de hoop tot nieuwe inzichten te komen. Kijken naar andere disciplines, sectoren, vakgebieden en leren van de oplossingen en keuzes die daar gemaakt worden. Ik help graag om de karresporen te benoemen en te vermijden. Een knoop ontwarren, een nieuw paradigma of nieuwe zienswijze nodig: ik ben je man. Maar niet als op zichzelf staand doel: het moet wel ergens toe dienen uiteraard. 

Vernieuwen is prachtig! Accepteren dat niet alles lukt hoort daar ook bij. Maar ik ga wel tot het uiterste om te bereiken wat nodig is, ook al betekent dat soms vervelende maatregelen nemen. 

De absolute waarheid bestaat uiteraard niet. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn. Maar respect voor elkaars perspectief of zienswijze is voor mij een absolute voorwaarde. 

Jebentzelfookklant - opmerkelijkste klantervaring

Een paar jaar geleden besloten we onze badkamer te vernieuwen. Daarvoor wisten we Paul te strikken, die dat klusje zou klaren tijdens onze vakantie. Kennelijk had ik in de voorbereidende gesprekken duidelijk gemaakt dat ik nogal van de “klare” lijnen was. 

Bij terugkomst was onze badkamer helemaal top. “Heb je gezien Edy dat de vorm van de deurgreep dezelfde uitsnede heeft als de bovenkant van je bad en de wastafels? Oh ja, ik heb de positie van het bad uitgelijnd op het midden van de badkamerdeur, en niet op het midden van de ruimte”. Wij (ik) helemaal blij! 

Cases

Alfam

De markt voor de verkoop van auto’s staat al enkele jaren onder druk. Hierdoor weten dealer(holding)s zich met moeite staande te houden. Hoe kan Alpha Credit Nederland haar positie met betrekking tot autofinancieringen uitbouwen in Nederland?

Centraal Beheer

Met een multidisciplinair team Centraal Beheer op de kaart gezet als Financiële Dienstverlener. Door het ontwikkelen en implementeren van de propositie, inclusief het meenemen en opleiden van verschillende teams binnen de organisatie.

Fiom

De opdracht: innovatie van de dienstverlening rond afstammingsvragen, in samenspraak met de doelgroep. Het resultaat: 4 nieuwe proposities en een aangescherpte positionering voor de doelgroepen donorkinderen en volwassen geadopteerden.

ING

Multidisciplinair team binnen ING opgeleid in de Lean Start Up-methode van MorningSun. Vanuit maximale toegevoegde waarde voor de klant samen 3 onderscheidende proposities voor hypotheekklanten ontwikkeld.

Mazda

Vanuit klantbehoefte gedreven propositie ontwikkeling; geen gedoe en transparantie in onderhoudskosten. Dit resulteerde in een all-in service propositie voor Mazda rijders.

NN

Begeleiding innovatieproces en fintech samenwerking voor ontwikkeling van vernieuwende propositie op het gebied van sparen. Resulterend in een app die helpt ongemerkt te sparen gebaseerd op het ritme van je leven.

Philips Lighting

Herinrichting van het lead management proces en het bijbehorende klantcontactmodel met als doel verbetering van de klanttevredenheid en betere benutting van het verkooppotentieel.

UTZ

Ontwikkeling van marktstrategie in co-creatie door bundeling van kennis en kunde van UTZ en MorningSun. Resulterend in pragmatische en toekomstbestendige vervolgstappen.