Strategic Marketing & Innovation consultant

Bas woont tussen de fruitbomen in de uitwaarden van Arnhem. Is vader van Marit (2014) en Teun (2016) en partner van Ingrid. Is een ondernemende en positief ingestelde consultant. Houdt van observeren en zoekt altijd naar de betekenis en essentie. Daar heeft ook diverse bijnamen aan overgehouden zoals: Bruggenbouwer, Pinchhitter, Brains (Thunderbirds), ‘problem solver’ en regisseur

Favoriete nummer op de MorningSun Spotify playlist: Adventure of a lifetime – Coldplay

Iedereen wist dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist

De wereld om ons heen verandert. Elke dag een stukje sneller en meer. Vernieuwen en veranderingen was zelden zo noodzakelijk. Ik reik graag een hand om samen de status quo te doorbreken. Samen zetten we de eerste stappen richting een succesvolle toekomst! 

“Your customers are the judge, jury, and executioner of your value proposition. They will be merciless if you don’t find fit!” – Alexander Osterwalder

Ik bijt mij vast in een opdracht en kom met creatieve/innovatieve oplossingen. Soms de meeste logische weg van A naar B, een andere keer wordt het een onorthodoxe route. Aan mijn militaire jaren heb ik mijn hands-on mentaliteit en pragmatisch kijk overgehouden. Van mijn ouders kreeg ik mijn goede sensitieve antenne.  

Goede communicatie vind ik belangrijk en ‘eerlijkheid en gelijkwaardigheid’ zijn mijn belangrijkste waarden. Dit merkt je doordat ik mijn omgeving aangesloten houd. Het werkt fijn maar resulteert ook in meer betrokkenheid en draagvlak.    

Opmerkelijkste klantervaring

Jaren geleden vertelde Ingrid over een dierbare jeugdherinnering. Dit verhaal is mij altijd bijgebleven. 

In haar vroege jeugd logeerde zij met haar ouders en zus in Euro Disney hotel in Parijs. Op dag één werden er knuffels gekocht die op dag twee op de hotelkamer achterbleven. Telkens als Ingrid terugkwam waren de knuffels ergens anders mee bezig: aan tafelt met een kopje thee, in bad (inclusief badmuts) of lagen ze in bed te slapen. De knuffels leefden en maakten er een feestje van als de gasten de hotelkamers verlieten.  

Geweldig als een merk zo doorleefd wordt! Het kan niet anders dan dat housekeeping hier ook plezier aan heeft gehad.  

Cases

ING

Multidisciplinair team binnen ING opgeleid in de Lean Start Up-methode van MorningSun. Vanuit maximale toegevoegde waarde voor de klant samen 3 onderscheidende proposities voor hypotheekklanten ontwikkeld.

Alfam

De markt voor de verkoop van auto’s staat al enkele jaren onder druk. Hierdoor weten dealer(holding)s zich met moeite staande te houden. Hoe kan Alpha Credit Nederland haar positie met betrekking tot autofinancieringen uitbouwen in Nederland?